Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2007 12:37 - На Стависки ще му се размине, май
Автор: pongo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1497 Коментари: 1 Гласове:
0



В началото на август тази година световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, докато все-още беше едно от лицата на медийната кампания „Не карам пил!”, след катастрофа причини смъртта на един човек. Ставински, както се оказа, все пак е карал пил и то много.

 

След инцидента изразих съмнение, че на Стависки ще му се размине, както по принцип става в България, при престъпления, в които са замесени спортисти, артисти, музиканти и, разбира се, политици. Първата индикация, че фактите ще се потулят, дойде с мъгливите твърдения на разследващия прокурор, който оповести, че кръвната проба, ще бъде готова след седмица, а по-късно същия ден се оказа, че вече имало такава, и във вените на фигуриста са текли и 1.1 промила алкохол. Впрочем, Наказателният кодекс счита управлението на кола при наличие на алкохол в кръвта над 1.2 промила за престъпление и без да са последвали инциденти.

 

В никакъв случай не твърдя, че разследващият орган е оповестил едноседмичния срок като намек за крайната дата, до която очаква да му бъде платена първата вноска по делото в замяна на неговата благосклонност, само посочвам, че е някак събитията се развиха крайно „удобно” за Максим.

 

В медиите и в нет-а се вдигна голям шум покрай цялата работа. Лозунги като: „Жалко за Максим!”, „Жалко за момчето!”, „Голямо нещастие застигна Стависки!” заляха форумите за няколко дни, след което, естествено, всичко утихна. До днес.

 

Да бъда откровен, не очаквах вече да чуя каквото и да е по случая „Ставински”, и каква беше изненадата ми днес, като разтворих пресата: „Прокурорите пожалиха Максим Стависки”. На пръв поглед нищо неочаквано, но когато човек се зачете разбира, че обвинението е за „тежка телесна повреда”, но това „било само работно обвинение и то можело да бъде изменено”. впоследствие.

 

В никакъв случай не твърдя, че разследващият орган намеква за падежа на втората вноска по делото в замяна на неговата благосклонност, само посочвам, че да се повдига обвинение за причиняване на телесна повреда, при условие, че жертвата е починала, е лишено от всякаква логика и е изключително нагло.

 

Разследващият орган очевидно се прави на селския идиот, което никак не е в полза на Стависки. От друга страна обаче – надежда има: обвинението може да бъде изменено. Едно предложение в тази насока е, то да бъде изменено в обвинение за противозаконно повреждане на чужда движима вещ (колата на загиналия). Какво предизвикателство пред юриспруденцията, нали?


Докога с тези безобразия питам? Повдига ми се от вас!


Тагове:   май,   МУ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. silviana - Цялата ситуация е тъпа.
21.09.2007 12:45
Максим Стависки е невероятен фигурист, който донесе много на България в спорт, където тя няма изградени традиции. Прочухме се благодарение на нашите фигуристи.
Но не предполагах, че ще го оправдаят. Та в катастрофата загина един човек, мисля, че едно младо момиче беше в кома... и това да ми го категоризират като "телесна повреда"!?
Лошо е, че така се разиграха нещата. Той си заслужава наказанието, но българският спорт не беше заслужил да изгуби по такъв нелеп начин един от най-добрите си спортисти.
Мисля, че те просто се опитаха да запазят името му възможно най-неопетнено...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pongo
Категория: Забавление
Прочетен: 276445
Постинги: 41
Коментари: 241
Гласове: 752
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031